Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2020, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci ne zaustavljaju izbeglice

ISTANBUL

(Agencije)

Nekoliko stotina migranata idu danas peške preko severozapda Turske prema granicama sa Grčkom i Bugarskom, javili su turski mediji a visoki zvaničnik te zemlje je rekao da Ankara više neće zaustavljati izbeglice na putu prema Evropi.

Turska je ranije objavila da su 33 njena vojnika juče ubijena u vazdušnom udaru sirijskih državnih snaga u sirijskom regionu Idlib.

Turski zvaničnici su zatim obavili da su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << turska policija, obalska straža i graničari dobili naređenje da se povuku kada naiđu izbeglice iz Idliba preko kopna ili mora.

Agencija Demiroren javila je da se grupa od oko 300 migranata, uključujući ženu i decu, kreće prema granicama dvije članice EU.

Među njima su državljani Sirije, Irana, Iraka, Pakistana i Maroka.

U izveštaju se navodi i da su se migranti okupili u zapadnoj turskoj provinciji Džanakale i da žele da pređu čamcima na grčko ostrvo Lezbos.

Rojters nije mogao da potvrdi iz nezavisnih izvora ko su ti ljudi i kuda su krenuli.

Nema potvrde ni za video snimke migranata koje su emitovai turski mediji.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.