Izvor: JUGpress.com, 22.Okt.2023, 21:00

Selaković uručio boračke spomenice

BUJANOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je danas uručio u manastiru Prohor Pčinjski 53 boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih sa teritorija opština Bujanovac, Preševo i Trgovišt

“To su naši vredni sinovi koji su se na poziv otadžbine u periodu od 1990. do 1999. godine odazvali, obukli uniformu i stali u odbranu Srbije i srpskog naroda”, rekao je Selaković.

On smatra i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za borce ovog kraja” nema važnijeg manastira od ovog iz kod su hiljade i hiljade srpskih četovođa sa četama kretale ka jugu i zapadu da porobljenoj braći donesu plamen slobode”.

Dodao je da se ovim nastavlja akcija uručenja boračkih spomenica i objasnio da je “pravo na boračku spomenicu jedno od prava koje naši registrovani borci, porodice palih boraca i ratni vojni invalidi imaju na osnovu zakona koji je počeo da se primenjuje od 2021. godine”.

On je pozvao građane koji su bili borci u beriodu od 1990. do 1999. godine a nisi u skladu sa zakonom utvrdili borački status, da u svojim lokalnim samoupravama, uz neophodnu dokumentaciju započnu utvrđivanje statusa i time steknu boračku legitimaciju, kako bi stekli pravo na veliki broj pogodnosti i dobijanje boračke spomenice, objavljeno je na sajtu Ministrstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Foto: Fejsbuk

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.