Preševo: Japanci donirali sanitetsko vozilo

Izvor: juGmedia, 17.Maj.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preševo: Japanci donirali sanitetsko vozilo

Ambasador Japana Đuići Takahara  izvršio je danas primopredaju donacije za projekat opremanja Doma zdravlja Preševo ambulantnim vozilom.

Vlada Japana obezbedila je Domu zdravlja Preševo 31.000 evra za nabavku ambulantnog vozila kao podršku unapređenju zdravstvene zaštite u lokalnim zajednicama  u Republici Srbiji pogođenim izbegličkom i migrantskom krizom.

Takahara je pohvalio reakciju Vlade Srbije u migrantskoj krizi kao i njen tretman prema migrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i  naveo da će Vlada Japana nastaviti da pruža podršku lokalnim zajednicama u našoj zemlji koje su pogođene migrantskom krizom.

Ceremoniji primopredaje prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,  Nenad Ivanišević.

Državni sekretar se u ime Vlade Srbije zahvalio Vladi Japana na sveukupnim donacijama našoj zemlji i na humanosti koju pokazuje prema ljudima koji su došli sa Bliskog istoka. On je istakao da migrantska kriza nije gotova i da će Srbija nastaviti da se ophodi prema migrantima kao i do sada, na odgovoran i human način u skladu sa međunarodnim standardima.

Tom prilikom, Ivanišević je podvukao da se zakoni u našoj zemlji moraju poštovati i da će svaki migrant koji bude počionio krivično delo biti sankcionisan jer je bezbednost i sigurnost građana Srbije na prvom mestu.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Japan donirao ambulantno vozilo opštini Dimitrovgrad

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Maj.2017, 15:09

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Todorović prisustvovao je primopredai donacije Vlade Japana za projekat opremanja opštine Dinitrovgrad...Donaciju je uručio ambasador Japana u Republici Srbiji Đuići Takahara...Vlada Japana je opštini Dimitrovgrad...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.