Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2020, 13:50

Poznat program jubilarnih „Borinih pozorišnih dana“

VRANJE

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, za ovu kulturnu manifestaciju koja se u Vranju već četiri decenije održava Bori u čast, odabrao je četiri predstave.

Publika će biti u prilici da vidi predstavu „Travnička hronika“ Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Narodnog pozorišta Sombor.

Na repertoaru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je i komad Narodnog pozorišta iz Beograda „Кaligula“ Albera Kamija, koji je režirala Snežana Trišić.

Zatim „Seljačka opera“, pisca Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša koja je nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina, kao i ,,Pasivno pušenje“ Zvezdara teatra iz Beograda, koju je po tekstu Nebojše Romčevića režirao Egon Savin.

U okviru pratećeg programa 40. „Borinih pozorišnih dana“, publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom „Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog pozorja.

Predviđena je i promocija romana „Crna ptica“, mlade dramaturškinje, Vranjanke, Aleksandre Jovanović, kao i dečija predstava vranjskog tetra „Čarobnjak iz Oza“.

Ovogodišnji festival koji će biti održan od 21. do 24. oktobra odvijaće se pod sloganom „Sadašnje u prošlosti“.

Zainteresovani ljubitelji pozorišne umetnosti karte mogu kupiti od  15. oktobra.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.