Izvor: JUGpress.com, 17.Okt.2020, 19:12

Novi slučajevi zaraze koronom

VRANJE

Zavod za javno zdravlje u Vranju je sopštio da su od 42 uzorka, koji su juče poslati na analizu, četiri pozitivna na koronavirus, po dva iz Vranja i Bujanovca.

U petak je u Kovid ambulanti obavljeno 99 pregleda, od toga je 49 pacijenata prvi put došlo zbog simptona koji podsećaju na kronavirus..

Kod 56 pacijenata uzorkovana je krv >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i sačinjeno je 45 RTG pluća. Urađena su 52 brza i 20 PCR testova. Dijagnostikovana je upala pluća kod 12 pacijenata.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovano je 27 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa upalom pluća je 19 pacijenata, na kiseoniku 10.

Iz bolnice su otpuštena četiri pacijenta. Jedan od njih je transportovan u Klinički centar Niš.

U kovid bolnici na raspolaganju su 153 kreveta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.