Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2020, 23:35

Nastavljeni protesti u Nišu

NIŠ

Izražavajući nezadovoljstvo opštim stanjem u državi, građani Niša su peti dan zaredom organizovali protestno okupljanje ispred zgrade Skupštine grada. Demonstranti su večeras izašli na ulice sa namerom da svoju protestnu šetnju završe kod zgrade Policijske uprave i pokušaju da ubede nišku policiju da se pridruži građanima.

                                      Protestna kolona danas je prošla kroz centar grada, Voždovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ulicom ka Kliničkom centru, sve vreme uz skandiranje „Izađite napolje!“ pozivajući sugrađane da im se priključe u protestu. Kolonu su činili studenti i mladi ljudi koji su pozvali okupljene da ne nasedaju na provokacije. Sa njima su i profesori niških obrazovnih ustanova, a ima i porodica sa decom.

                                   Tokom šetnje protestanti su  prošli pored sedišta Srpske napredne stranke. Petog dana protesta ispred sedišta SNS-a u Nišu nije bilo policije i žandarmerije. Demonstranti su,dok su prolazili ispred SNS-a uzvikivali “AV”, “AV” i “Vučiću predaj se”, ali su se bez zadržavanja  nastavili ka zgradi Policijske uprave Niš.

                     Protest je  protekao mirno, uz pištaljke, transparente, srpske zastave i muziku sa razglasa.Na ulicama Niša nije bilo policije osim policijskog vozila koje se krtetalo ispred kolone.Sabraćaj je regulisala aobraćajna policija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Protesti i večeras u nekoliko gradova Srbije

Izvor: RTS, 13.Jul.2020, 21:25

Sedmog dana protesta, demonstranti su se okupili na platou ispred Skupštine Srbije. Protesti i ove večeri u nekoliko gradova Srbije. . Ispred ulaza u zgradu parlamenta nema policije, ali su policijske snage stacionirane iza zgrade Skupštine Srbije...Saobraćaj na trgu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.