Izvor: BujanovackiGlas.info, 08.Avg.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milković: Promet stoke uz naše papire

Zajedno sa njima pokušavamo da nađemo životinje koje su adekvatne kvalitetu koji su imali – objašnjava direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, Miodrag MilkovićBUJANOVAC, 8. avgust 2016. – U opštinama Bujanovac i Preševo odobren je promet stoke, skoro dva meseca nakon proglašenja zaraženim područjima zbog bolesti kvrgave kože – piše Jugpres.
Za sada stočne pijace i dalje ne rade, mada stočari mogu da kupuju i prodaju goveda. Još uvek je zatvorena stočna >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << pijaca u Ristovcu, najveća na ovom području.
Očekuje se da će početi da radi krajem avgusta.
Shodno rešenju Uprave za veterinu, dozvojavamo ljudima kupoprodaju stoke, a mi za to izdajemo papire. Zajedno sa njima pokušavamo da nađemo životinje koje su adekvatne kvalitetu koji su imali – objašnjava direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, Miodrag Milković.
U ove dve opštine na jugu Srbije vakcinisano je 8.300 goveda.
Eutanazirana su 43 grla stoke, najviše u selu Ljiljance, gde se bolest prvo i pojavila.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.