Leskovac bez predstavnika u Nacionalnom savetu Roma

Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac bez predstavnika u Nacionalnom savetu Roma

Na izborima sa članove saveta Nacionalnih manjina u Leskovcu su birani kandidati za Romski nacionalni savet.

Na sedam biračkih mesta u Leskovcu, od 3.496 birača upisanih u Poseban birački spisak romske nacionalne manjine, na izbore je izašlo njih 2.239 ili 64,04%.

Prema preliminarnim podacima RIK-a i Romske nacionalne zajednice, na osnovu 100% obrađenog materijala sa biračkih mesta, apsolutnu pobedu je u Leskovcu odnela >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izborna lista pod brojem 1. „Sveevropski romski pokret“, koji je osvajio 1.454 glasa, što je 64,49% od ukupno izašlih na izbore.

Izborna lista „Romi odlučno za Srbiju“ osvojila je 450 ili 20,09% glasova, lista „Respekt za Rome-Vladan Stanojević“ 12 glasova ili 0,54%, Lista Savez društava Roma Republike Srbije „Složno i zajedno za bolje sutra Roma“ 65 glasova, odnosno 2,90 % i partija Roma „Jekutni partija Romani“ 210 glasova ili 9,38%.

Romska zajednica u Leskovcu i ostalim opštinama Jablaničkog okruga je imala imala 12 kandidata na više lista, ali na listi koja je odnela ubedljivu pobedu nema imena nijednog od njih.

Grad Leskovac će zato, po prvi put, u naredne četiri godine, ostati bez predstavnika u Nacionalnom savetu Roma.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vučenović: Dobra izlaznost na izborima za Savete nacionalnih manjina u opštini Apatin

Izvor: 025info.rs, 06.Nov.2018, 14:06

U nedelju, 4. novembra, na teritoriji Republike Srbije održani su izbori za Savete nacionalnih manjina koje je raspisalo ministarstvo Državne uprave i lokalne samouprave. U Apatinu se glasalo na šest biračkih mesta, od kojih su dva u gradu Apatinu, dva u Kupusini i po jedno u Sonti i u Svilojevu....

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.