Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2023, 13:38

Kompanije Gruner Serbian odgovara

VLASOTINCE

Kompanija Gruner Serbian doo Vlasotince poslala je reakciju na tekst koji smo juče objavili a preuzet je sa Juronjuz.

Odgovor ove kompanije objavljujemo u celini.

“Kompanije Gruner Serbian doo Vlasotince, je oduvek bila iskrena i transparentna prema svojim zaposlenima i medijima.

Nažalost, većina medija i stranačkih ličnosti, radi svojih ličnih i stranačkih ciljeva iznose neistine na račun naše kompanije, čime narušavaju naš poslovni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ugled ne samo u Srbiji već i u svetu.

Kompanija Gruner je najpre donela Odluku kojom je obavestila svoje zaposlene da se nalazi u teškom položaju i da će zaposlenima koji žele sporazumno da prekinu radni odnos isplatiti otpremnine iako Zakon ne predviđa isplatu otpremnina kod sporazumnog prestanka radnog odnosa, isplaćena je otpremnina svima koji imaju radni staž duži od jedne godine.

Sporazumnim putem  prekinuli su radni odnos oko 30 zaposlenih,  u toku je postupak rešavanja viška zaposlenih   koji se sprovodi saglasno Zakonu o radu i u saradnji sa Nacionalnom  službom za zapošljavanje, a sve po Programu rešavanja viška zaposlenih u kome je predviđeno da će se oko 60  zaposlenih oglasiti tehnološkim viškom, za koje će se isplatiti    Zakonom predviđena otpremnina i tek doneti resenja.

Dakle, tek smo u postupku  donošenja resenja za višak zaposlenih, iako je objavljeno da smo već otpustili navodno 200 ljudi, zvanicno je od početka godine iz  preduzeca otislo oko 40 zaposlenih od kojih su bar deset otisli na sopstveni zahtev jer su nasli drugi posao u svojoj struci.

Zaposlenima su sva prava omogućena, ništa im nije uskraćeno, biće isplaćene pored otpremnine, i sve naknade koje im pripadaju i moći će da ostvare pravo na naknadu pred NSZ.

Dakle, tek nakon postupka rešavanja viška zaposlenih koji je u toku kompanija Gruner će nastaviti sa svojim poslovanjem u Republici Srbiji, ali sa neizvesnom buducnoscu kao I ostale kompanije.

Takođe, informacije iz Ministarstva o navodnim dugovima prema državi su neosnovane, Gruner posluje odgovorno i poštuje odredbe svih zaključenih ugovora, koji svojim odredbama regulišu prava i obaveze ugovornih strana i po njima se postupa.

 Takodje, zaposleni koriste godišnji odmor kao i svake godine kolektivno u dve grupe, sa tolikim brojem zaposlenih normalno je da svi žele da koriste odmor tokom leta, pa se uskladjuje u skladu sa procesom rada i željama zaposlenih.

Gruner  uspešno posluje u Srbiji dugi niz godina, kao i druge svetske firme, posledice svetske krize i smanjene proizvodnje su pogodile i Gruner.

Medjutim Gruner I dalje aktivno radi na projektu dualnog obrazovanje I buducem uposljavanju mladih u opstini I regionu, I svoju buducnosti zasniva na idejama I potencijalu mladih ljudi u regionu”, navodi se u odgovoru. (kraj) SG/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.