Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 12:42

Grad Niš predaje stanove pripadnicima Vojske Srbije

NIŠ

       Današnjim potpisivanjem i overom ugovora kod javnog beležnika između Grada Niša i Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Grad Niš je ispunio svoje obaveze preuzete 2010. godine na lokaciji „Novi Niš“ o predaji stanova za potrebe Ministarstva odbrane i pripadnike Vojske Srbije.

       Predati su stanovi ukupne bruto površine od 21.000 kvadratnih metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
      Posle više od jedne decenije prekinuta je blokada te strane investicije i omogućen nastavak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa „Novi Niš“.

      “To je ugovor koji postoji od pre 11 godina. Grad Niš je bio u obavezi da Ministarstvu  odbrane, tačnije najpre državi, a zatim i Republičkoj direkciji za imovinu, preda 21.000 bruto kvadrata izgrađenih stanova. Mi smo to uradili posle mnogo  godina, a bilo je mnogo komplikovanih stvari i dokumenata, ali smo, konačno, i taj deo  ugovora ispunili”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

      Dodala je da se nada da će pripradnici Vojske uskoro useliti te stanove i da će nakon toga ući u novu eru uređivanja ovog dela grada. Sa završetkom izgradnje kompleksa i prateće komunalne infarstrukture, taj deo  grada dobiće moderan i sasvim drugačiji izgled.

       “Planira se najpre vodovod i kanalizacija za ulicu Vojvode Putnika, a onda, naravno, i  izgrdanja dva kružna toka i sređivanje cele ulice. Ona je vrlo opterećena i sa dosta oštećenja. Nadamo se da će rekonstrukcija biti završena do kraja godine. Donatori su planirali i izgradnju vrtića  u dvorištu OŠ “Kralj Petar Prvi”. Nekadašnja kasarna postaće elitno naselje za ponos svih nas u gradu”, kazala je Sotirovski.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Potpisan ugovor: Grad Niš predaje stanove pripadnicima Vojske Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Avg.2021

Potpisivanjem i overom ugovora kod javnog beležnika između Grada Niša i Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Grad Niš je ispunio svoje obaveze preuzete 2010. godine na lokaciji „Novi Niš“ o predaji stanova za potrebe Ministarstva odbrane i pripadnike Vojske Srbije. Predati su stanovi...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.