Izvor: Politika, 04.Mar.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera za 26. rođendan Bitef teatra

Iz festivala „Bitef”, 1989. godine iznikao je Bitef teatar. Ovo pozorište na Skveru Mire Trailović obeležilo je svoj 26. rođendan premijerom predstave „Život stoji, život ide dalje”, po drami Filipa Vujoševića, a u režiji Jelene Bogavac. Komad se bavi sudbinom mladih glumaca u raljama društva u tranziciji, ali i temama ličnih gubitaka – posla, kreativnosti, volje, ljudskog dostojanstva...

U ulogama četvoro samostalnih umetnika su Suzana Lukić, Miloš Timotijević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Aleksandar Đinđić i Slaven Došlo. Dramaturgiju ove pozorišne priče o pozorištu uradio je Slobodan Obradović. Posle predstave, ugašeno je 26 svećica i isečena je rođendanska torta Bitef teatra.

A. V.

objavljeno: 04.03.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.