I pesma „Happy” plagijat?

Izvor: Politika, 13.Mar.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pesma „Happy” plagijat?

Dva dana posle potvrde suda da su u pesmi „Blurred lines” iskorišćeni delovi pesme „Got to give it up” Marvina Geja, muzičar Farel Vilijams mogao bi ponovo da se nađe pred sudom. Porodica Marvina Geja saopštila je da je i planetarni hit „Happy” takođe plagijat.

„Pesma veoma podseća na Marvinovu Ain’t That Peculiar. Čula sam kombinaciju ove dve pesme”, izjavila je bivša supruga Marvina Geja.

Ipak, porodica je odlučila da za sada neće podneti novu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tužbu protiv poznatog muzičara i mentora u novoj sezoni muzičkog takmičenja „Glas”.

Sud u Los Anđelesu osudio je muzičare Robina Tika i Farela Vilijamsa na novčanu kaznu od 7,4 miliona dolara zbog plagiranja pesme „Got to give it up” pevača Marvina Geja. Oni su u pesmi „Blurred lines” iskoristili istu bas-liniju, akorde i druge instrumentalne finese, utvrdio je sud.

Vilijamsov i Tikov advokat Hauard King izjavio je da su njegovi klijenti razočarani odlukom suda pošto pesma ne sadrži ništa od onoga što je sud najveo kada je saopštavao razlog za kaznu.

L. K.

objavljeno: 13.03.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.