Gvardiola: Odlazim jer sam iscrpljen

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola: Odlazim jer sam iscrpljen

BARSELONA – Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je danas da je odlučio da na kraju sezone napusti taj klub jer se iscrpeo u poslednje četiri godine tokom kojih je osvojio čak 13 trofeja.

„Razlog je jednostavan, četiri godine je dug period, gotovo kao večnost i čovek se iscrpi. Iskreno verujem da će sledeće trener morati da donese ekipi nešto novo, nestso što je ne mogu. U prethodnom periodu svaki dan sam bio suočen sa velikim zahtevima i pritiskom. Potrošio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mnogo energije, moram da odmorim”, rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare u Barseloni.

Španski stručnjak ovakvu odluku je doneo nakon nedavnih poraza od Reala iz Madrida i londonskog Čelsija, koji su označili kraj Barselonine dominacije u Primeri i Ligi šampiona.

„Možda sam ja pogrešio i stvorio određenu neizvesnost oko moje budućnosti u Barseloni. Izvinjavam se, nisam želeo da stvorim tu neku čudnu atmosferu”, naveo je on.

Gvardiola je osvojio dve Lige šampiona, tri titule prvaka Španije, dva svetska klupska prvenstva, Kup Kralja, tri španska i dva evropska Superkupa.

Mladi stručnjak imaće, međutim, još jednu priliku da osvoji trofej sa Barselonom, pošto će 25. maja predvoditi ekipu protiv Atletika iz Bilbao u finalu Kupa Kralja.

Tanjug

objavljeno: 27.04.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gvardiola: Odlazim jer sam iscrpljen

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2012

BARSELONA - Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je danas da je odlučio da na kraju sezone napusti taj klub jer se iscrpio u posljednje četiri godine tokom kojih je osvojio čak 13 trofeja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Gvardiola: Neka čeka Čelsi

Izvor: B92, 28.Apr.2012, 12:50

Trener Barselone Pep Gvardiola demantovao je da se sastao sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem i da će na kraju sezone sesti na klupu londonskog tima...Gvardiola je u petak saopštio da više neće biti trener Barselone, a pojedini ostrvski mediji najavili su mogućnost dolaska ka klupu 'plavaca',...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.