Ćosić: N1 će i dalje postavljati teška pitanja svima

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćosić: N1 će i dalje postavljati teška pitanja svima

Direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić izjavio je u Novom danu, povodom četvrtog rođendana naše kuće, da će N1 ostati kritička televizija koja zastupa interes javnosti, i da će teška pitanja postavljati svima - i vlasti i opoziciji.

Ćosić je istakao da je cilj oduvek bio da TV N1 bude izuzetno informativni kanal, i da misli da smo u tome uspeli.

“Verujem da smo opravdali očekivanja gledalaca, ali i naših investitora koji nas bezuslovno podržavaju”, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao je on.

Podsetio je, ipak, da TV N1 nije imala prijateljski doček i da se dan danas suočava sa pritiscima i etiketama.

“To je rezultat činjenice da ne mogu da nam ospore profesionalnost. Bilo je i ranije podela na režimske i nezavisne medije, ali tako brutalnih obračuna sa medijima koji nisu bliski vlasti nije bilo”, podsetio je on i dodao da se svaki put kad iz vrha vlasti dođe ocena da smo “CIA televizija” ili “američka televizija”, umnoži broj pretnji na društvenim mrežama.

Istakao je i da predsednik Aleksandar Vučić nije originalan u kritikama nezavisnih medija, i da aktuelna vlast, kao i prethodne, intimno nije u stanju da prihvati nezavisno novinarstvo.

“To nije fer, ali se N1 uprkos tome ponaša fer i profesionalno. Mi ćemo se boriti za poštovanje, tražićemo respekt. To je praksa iz Evrope i celog civilizovanog sveta - političari treba da povećaju prag tolerancije, da trpe kritiku”, objasnio je Ćosić.

Kazao je i da predsednik Vučić i ministri u Vladi Srbije redovno dobijaju pozive da gostuju na N1, ali da je Vučićev odgovor da neće da gostuje, a odgovor ostalih da ne mogu da gostuju.

“To je jedna jednostavna strategija - neću da dođem, jer mi se tvoj program ne dopada, a ako mene nema, ti nisi objektivan, ti si opoziciona televizija. Ali, ne mogu da nas izbegnu na pres konferencijama, naši novinari su tamo i postavljaju pitanja. Naše vesti su objektine i izbalansirane, a debalans u gostovanjima nije naša odgovornost”, poručio je on.

Ćosić je dodao i da TV N1 nije mnogo simpatična ni opoziciji, i da ima puno njih koji imaju frustraciju, jer ne mogu da naručuju intervjue i pitanja.

“Imamo jednostavan pristup, teška pitanja postavljamo svima – i vlasti i opoziciji (…) Televizija N1 zastupa javni interes i ona je kritička televizija, mi kritički razmatramo”, objasnio je Ćosić i istakao da TV N1 nije spremna da pravi kompromise kojima bi se narušio taj princip.

Direktor programa TV N1 naveo je i da donošenje odluka u programu nije arbitrarno, već da naša kuća ima uređivačku politiku koje se svi drže.

“Nikada nisam dobio konkretan primer neke priče koju smo uradili, od bilo koje institucije, u kojem je bilo moguće dokazati da smo se postavili neobjektivno”, rekao je on.

Posebno ga, kako kaže, ohrabruje veliki broj nagrada za N1 i njene novinare, i to iz različitih sektora, i od različitih organizacija.

Ćosić je istakao da je TV N1 u prethodne četiri godine unapredila program i uvela niz novih emisija, poput Dana uživo, Net Contexta, 360 stepeni i N1 reportera.

“Nećemo stati, nećemo menjati uređivačku politiku (…) Naša ključna ideja je da uvodimo nove programske slotove sa živim programom, i tehnološki unapredimo naše mogućnosti koje su već sjajne, ali da uvedemo nove delove programa koji će biti uživo sa reporterima na terenu. To gledaoci vole”, najavio je on.

Pored autorskog programa, TV N1 nastavlja saradnju sa spoljnim produkcijama poput PLjiŽ-a, i Insjadera koji je, prema oceni Ćosića, TV N1 pružio jak dokumentarni program, dok je Insajder debata koja je sredom na programu, pomaže u uspostavljanju demokratskog dijaloga.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jugoslav Ćosić o četiri godine rada TV N1

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018

Direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić izjavio je u Novom danu, povodom četvrtog rođendana naše kuće, da će N1 ostati kritička televizija koja zastupa interes javnosti, i da će teška pitanja postavljati svima - i vlasti i opoziciji...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.