Izvor: Politika, 07.Jul.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ćelava pevačica” pod zvezdanim nebom

Zastave „Filmstrita” sinoć su se zavijorile na Kalemegdanu. Na novoj letnjoj sceni – Velikom ravelinu, iza Prirodnjačkog muzeja, u delu tvrđave koji ima oblik amfiteatra, smestio se do sada rekordan broj ljubitelja bioskopa na otvorenom. Na programu je bila „Ćelava pevačica”, prva od tri predstave koje su na repertoaru „Filmstrita” ovog leta.

Ova drama apsurda nastala je po tekstu Ežena Joneska, a režirali su je i izveli diplomirani glumci Akademije umetnosti u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Jelena Puzić, Milica Petrović, Stefan Popović, Andrej Pipović, Petar Damjanović i Tanja Markov, uz mentorstvo profesorke Mirjane Karanović.

Komad, projekat Ustanove kulture „Parobrod”, govori o beznađu i zarobljenosti ljudi i na duhovit način ismeva osobe koje vide i čuju samo ono što žele, a pričaju samo da bi pričale.

A. V.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.