Zvezdara: Autobus 77 usmrtio dvoje

Izvor: B92, 03.Nov.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdara: Autobus 77 usmrtio dvoje

Beograd -- U teškoj saobraćajnoj nesreći u Ulici Bana Ivaniša na Zvezdari autobus na liniji 77 usmrtio mladića od 19 godina i devojku od 22 godine.

Autobus privatnog prevoznika Beobusa na liniji 77 nije skrenuo kod okretnice u Čingrijinoj ulici, već je nastavio u Ulicu Bana Ivaniša i pri tom udario dva pešaka.

Jedan pešak je preminuo na mestu udesa, dok je devojka prevezena u Urgentni centar, gde je umrla.

Vozač autobusa Jovan S. (61) je, navode očevici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubio kontrolu nad vozilom koje je velikom brzinom krenulo u pravcu parka i usput "pokupilo” nekoliko automobila. Autobus je najpre pregazio mladića, zatim udario devojku i nastavio da se kreće sve dok nije udario u drvo.

Mladić je ostao na mestu mrtav, dok je teško povređena Dijana Đ. najpre odvezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, gde je preminula.

Kako pričaju očevici, Dijana je u poslednjem trenutku odgurnula svoju sestru Tijanu od sebe i tako joj spasla život. Kolima Hitne pomoći Tijana Đ. je sa povredama glave odvezena u Urgentni centar, gde se trenutno nalazi na pregledu kod neurohirurga.

"Njeno stanje je stabilno, prošla je sve preglede. Ima povrede glave", rekao je za B92 Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra.

"Vraćao sam se iz prodavnice kada sam začuo strašan tresak. Odmah smo videli da je jedna devojka pod točkovima. Njena sestra je stajala pored nje i vrištala, ali nismo smeli ništa da uradimo dok ne dođe Hitna pomoć. Tek kasnije smo primetili telo mladića koje je ležalo desetak metara iznad", priča jedan od očevidaca.

Na mesto nesreće došao je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, kao i predsednik opštine Zvezdara Milan Popović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Autobus uleteo u park, poginuo muškarac

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2011

Mlađi muškarac je poginuo, a ženska osoba povređena kada je autobus uleteo u park na Zvezdari. Nesreća se dogodila oko 17.45 u Ulici bana Ivaniša

Nastavak na Večernje novosti...

Autobus pregazio pešake

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2011

Autobus na liniji 77 usmrtio je večeras dvoje pešaka na Zvezdari - mladića R. V. (19) i devojku Dijanu Đ. (22), dok njena sestra Tijana Đ. (19) lakše povređena od udara autobusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Autobus ubio mladića i devojku

Izvor: Mondo, 03.Nov.2011

Dvadesetpetogodišnji mladić i dvadesetdvogodišnja devojka poginuli su večeras oko 17.45 časova kada je na njih naleteo autobus privatnog prevoznika "Beobus grupa" na liniji 77.

Nastavak na Mondo...

Autobus uleteo u park i ubio dvoje studenata

Izvor: Press, 04.Nov.2011, 02:06

Tragedija: Vozač privatnog prevoznika „Beobus" na liniji 77 izgubio kontrolu nad vozilom kod okretnice i, kako bi izbegao stanicu punu putnika, uleteo u obližnji park, gde je pregazio Radomira (19) i Dijanu (22)

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.