Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedništvo u okviru Srbije

Zajedništvo u okviru Srbije

PRIŠTINA U toku prošle nedelje u Japanu je održan sastanak Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, na kojem je kao predstavnik srpske zajednice na Kosovu bila prisutan član PAVK-a Rada Trajković.

Kosovo mora biti multietničko društvo i mora se zaustaviti stradanje i progon Srba sa Kosova. To je jedan od osnovnih zaključaka sastanka u Japanu kojem su pored mene prisustvovali i Vladan Ivanić iz Republike Srpske i Danko Đunić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Beograda kaže Trajković.

Na sastanku sam prenela stavove svih Srba sa Kosova, iako se ponekad razilazimo u načinu delovanja, da želimo da se integrišemo u novo kosovsko društvo, ali i u demokratsku Srbiju, a da to nudimo i albanskoj zajednici sa Kosova. Najviše sam govorila o teškom položaju Srba na Kosovu i to od dolaska Kfora. Rekla sam i da se sada radi o pravom terorizmu kojem je krajnji cilj proterivanje Srba sa Kosova. Za mnoge koji su došli na sastanak u Japanu to su bile potpuno nepoznate stvari kaže Trajković, dodajući da će zaključke iz Japana podeliti svim predstavnicima Srba na Kosovu. Z.V. VLAŠKALIĆ

Nastavak suđenja generalu Krstiću za genocid u Srebrenici

Svedočili vojnici UN Policajac u kafiću dao konobaru da 'pogleda' njegov službeni pištolj

Tragedija u Novom Kneževcu Napadnuta kuća porodice Simić u Orahovcu

Ranjen pastir u Babinom mostu Srbi koji protestuju u Mitrovici ne prihvataju ni lekarsku negu

Štrajkači neće pomoć Član PAVK-a Rada Trajković posle sastanka u Japanu

Zajedništvo u okviru Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.