Izvor: Blic, 19.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lečenje 50.000 evra

ČAČAK - U organizaciji đačkih parlamenata čačanskih srednjih škola u sredu, 20. februara, u Velikoj sali Doma kulture u Čačku biće održan humanitarni koncert, sa koga će sav prihod biti namenjen postoperativnom lečenju maturantkinje Ekonomske škole S.Ž.

Ovaj koncert na kome će nastupiti čačanska kulturno-umetnička društva „Abrašević" i „Dule Milosavljević", plesne grupe „Luna" i „Star dens" i pevač Nebojša Racković nastavak je humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << akcije koju su započeli učenici Ekonomske škole, u okviru koje je do sada prikupljeno 20.000 evra za operaciju njihove drugarice na klinici u Hamburgu.

- Našoj drugarici kojoj je potrebno još 50.000 evra za postoperativno lečenje pre godinu dana otkriven je tumor na hipofizi. Posle neuspele operacije u Beogradu, ona je ponovo operisana na klinici u Hamburgu. Sama operacija je koštala 20.000, a za lečenje koje sledi i njen oporavak neophodno je još 50.000 evra, zbog čega smo u saradnji sa ostalim čačanskim srednjim školama organizovali ovaj koncert. Očekujemo da će se našoj akciji priključiti pored Čačana i drugi ljudi dobre volje, kako bi naša školska drugarica zajedno sa nama proslavila maturu - kaže Jelena Katanić, maturant Ekonomske škole.

Uprkos teškoj bolesti koja ju je odvojila od školske klupe, S.Ž. je nastavila vanredno da polaže ispite, tako da će sa svojim drugovima proslaviti završetak srednje škole. Učenici Ekonomske škole u Čačku kažu da su se njihovoj akciji pridružili i profesori koji su svojevremeno osnovali fond nazvan po prerano preminuloj profesorki ove škole Katarini Selaković, iz koga će sredstva biti uplaćena za lečenje njihove školske drugarice.

Poziv na saradnju

- Uplate za pomoć S.Ž. mogu se izvršiti na tekuće račune kod AD „Alko banke" Beograd.

Dinarski račun: 115-5000100434227-70.

Devizni račun: 115-95000-50

Broj partije: 50-301-00125069

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.