Vozač autobusa oslobođen

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač autobusa oslobođen

Beograd -- Vozač autobusa 77 koji je izleteo sa puta i usmrtio dvoje studenata u Beogradu pre mesec dana oslobođen je zbog toga što je po istrazi autobus bio neispravan.

Kako pišu Novosti vanredni tehnički pregled je pokazao da su kočnice na autobusu bile neispravne.

To je bio jedan od razloga da i do sada jedini osumnjičeni Jovan Stolić (61), vozač "kobnog" autobusa, u sredu bude pušten iz pritvora.

"Moj klijent je posle skoro mesec dana provedenih u pritvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačno pušten da se brani sa slobode. I ranije sam smatrao da nije bilo razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru, jer on ne bi uticao na svedoke i istragu", kaže advokat Đorđe Kalanj

Dosadašnjom istragom, inače, utvrđeno je da vozač autobusa nije imao alkohola u krvi kobne noći, što je potvrdio najpre alko-test urađen na mestu nesreće, kao i nalaz krvi koja mu je kasnije izvađena.

Sada i rezultati vanrednog veštačenja dodatno umanjuju njegovu odgovornost.

Ipak, do kraja istrage i posle pristizanja i ostalih veštačenja, pre svega saobraćajnog, još je rano reći i da li će Jovan Stolić biti potpuno oslobođen svake krivice, a neko drugi, pak, postati osumnjičen.

Nesreća na Zvezdari dogodila se 3. novembra, kad je iz tada nepoznatih razloga, autobus "77" uleteo u park i tom prilikom usmrtio dvoje studenata, Danijelu Đorović (22) i Radomira Vučkovića (19).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.