Ulemek samo za šumu

Izvor: B92, 01.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulemek samo za šumu"

Beograd -- Svedok-saradnik Dejan Milenković kaže da su pripadnici zemunskog klana ubili Branislava Lainovića i Jovana Guzijana.

Svedok-saradnik Dejan Milenković potvrdio je navode optužnice protiv pripadnika zemunskog klana za više ubistava i otmica u delovima koji se odnose na ubistva Branislava Lainovića, Jovana Guzijana, Ivice Nikolića i pokušaj ubistva Ljubiše Buhe, kao i navode koji se odnose na otmicu Suada Musića.

Ubistvo Lainovića naredio je Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spasojević u dogovoru sa Ljubišom Buhom, rekao je svedok saradnik. Od druge polovine 2002. godine klan je bio u sukobu sa Ljubišom Buhom, te je u avgustu odlučeno da i on bude ubijen.

Na Buhu je, na sopstveni zahtev, pucao Milorad Ulemek, ali ga je promašio, odnosno rekao je da mu se zaglavio "kalašnjikov". Posle toga Spasojević je komentarisao da Ulemek sve što uzme da radi upropasti i da je Legija samo za šumu, naveo je Milenković.

Zbog saradnje s Buhom ubijen je Jovan Guzijan. Otmicu Suada Musića naredio je Spasojević, a pola novca od otmice dobio je Ulemek, rekao je Milenković, koji je priznao da je i sam učestvovao u izvršenju krivičnih dela.

Bez Ražnatovićke na "Pinku"

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović zabranio je pojavljivanje pevačice Svetlane Ražnatović na programima njegove televizije. "Mitrović je lično doneo naređenje. Svakom ko čita novine u poslednje vreme potpuno je jasno zašto ovakva odluka", rekla je ta Betu portparolka Pinka Tatjana Vojtehovski-Stevanov, naglasivši da zabrana važi "do daljnjeg".

Večernje novosti objavile su danas informaciju da je Mitrović preko plakata u prostorijama televizije zaposlenima u Pinku zabranio da puštaju spotove ili dovode u goste Ražnatovićevu.

"Pretpostavlja se da je Mitrović naredbu izdao posle svedočenja Dejana Milenkovića Bagzija u Specijalnom sudu, u kome je naveo da je svojevremeno Ražnatović navodno predložila pripadnicima Zemunskog klana da otmu Mitrovića", pišu Novosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.