Izvor: B92, 01.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda članu klana

Beograd -- Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu pripadniku zemunskog klana Darku Milićeviću i vratio predmet Posebnom odeljenju.

Milićević je u junu prošle godine osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Gorana Trajkovića. Trajković je ubijen 21. avgusta 2002. u Zvečanskoj ulici u Beogradu, a, prema optužnici, ubili su ga pripadnici klana Darko Milićević i Milan Jurišić.

Protiv Mlićevića je postupak bio izdvojen od postupka ostalim pripadnicima klana jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on izručen iz Švedske, gde je uhapšen.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navodi se da prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredbi krivičnog postupka i da zbog toga nije moglo biti ispitano da li je činjenično stanje pravilno i potpuno utvrđeno, niti da li je pravilno primenjen Krivični zakon.

Vrhovni sud je istom odlukom produžio pritvor Milićeviću do dalje odluke suda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.