Uhapšeno pet razbojnika u Beogradu

Izvor: B92, 17.Feb.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno pet razbojnika u Beogradu

Beograd -- U dve odovojene akcije, beogradska policija je uhapsila pet osoba za koje se sumnja da su opljačkale nekoliko zlatara, prodavnica sa tehničkom robom i banaka.

Dvojica od petorice uhapšenih privedeni su neposredno posle pljačke Poštanske štedionice u beogradskom naselju Mirijevo.

Kod njih je pronađeno devet miliona dinara i pištolj koji su oduzeli radniku obezbeđenja štedionice.

Nakon filmske potere dvojca razbijnika koja su opljačkala Poštansku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štedionicu u Mirijevu, sustignuta su u ulici Ranka Tajsića na Voždovcu. Policija je utvrdil da je reč o Ivanu Vujoševiću i Veljku Puzoviću.

Prilikom pretresa automobila kojim su Vujošević i Puzović pobegli iz Mirjeva, inspektori Drugog odeljenja kriminalističke policije pronašli su svih devet miliona dinara koje su razbojnici odneli iz Štedionice.

U gepeku automobila pronađen je i pištolj koji oduzet radniku obezbeđenja štedionice.

Zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Policijske uprave Beograd Zoran Kovačević objašnjava da se uhapšeni terete za više krivičnih dela.

"Navedena lica vršila su krivična dela razbojništva u bankama poštama i menjačnicama tako da se nastavlja rad na rasvetljavanju ovih krivičnih dela", navodi on.

"U poslednje vreme intenzivno se sprovodi akcija na pokrivanju terena, pogotovo se pokrivaju objekti koji posluju sa gotovim novcem tako da u narednom periodu očekujemo bolji rad i rezultate", poručuje Kovačević.

Akcija hapšenja pljačkaša Poštanske štedionice nije jedina koju je policija sprovela u Beogradu.

Na desetine lap-topova i na hiljade naočara različitih Italijanskih marki, pronađeni su kod razbojnika koji su takođe uhvaćeni na delu.

Inspektori kriminаlističke policije priveli su Bojana Rakovića, Marka Mihajlovića i Uroša Oreščanina iz Beograda.

Oni se terete da su su opljačkačkali radnju "Lens" u Beogrаdu iz koje su odneli oko 5.000 nаočаrа, čija se vrednost procenjuje na oko 70.000 evrа.

Grupa je opljačkala i zlataru "Teslа" na Novom Beogrаdu, iz koje su odneli dvа sefа sа zlаtnim nаkitom ukupne vrednosti oko 180.000 evrа.

"U januaru i februaru 2011. izvršeno je manje krivičnih dela razbojništva u odnosu na 2010. godinu, ali smo u tom preiodu znatno efikasniji, tako da smo u tom periodu rasvetlili više od 50 odsto razbojništva", objašnjava Kovačević.

Svi uhapšeni su, uz krivičnu prijаvu privedeni dežurnom istrаžnom sudiji Osnovnog sudа u Beogrаdu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.