Uhapšen pripadnik Šakala

Izvor: S media, 04.Jan.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pripadnik "Šakala"

U Crnoj Gori je uhapšen Milojko Nikolić, rođen 1964. godine u Raniloviću kod Aranđelovca, na osnovu poternice Interpola koju je protiv njega raspisalo Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu radi dovršenja krivičnog postupka zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Nikoliću je određen ekstradicioni pritvor.

Nikolić je bio pripadnik jedinice "Šakali", čiji pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se terete da su 14. maja 1999. godine u selu Ćuška na Kosovu ubili 44 civila, uništli i zapalili više od 40 kuća, a oko 400 albanskih civila proterali i opljačkali.

U Beogradu je 20. decembra počelo sudjenje devetorici pripadnika "Šakala", a poternica je raspisana za Nikolićem i još 14 pripadnika te jedinice.

(FoNet)
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori uhapšen optuženi za ratne zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je danas da je u Crnoj Gori uhapšen Milojko Nikolić iz Arandjelovca na osnovu medjunarodne potjernice Interpola, raspisane po naredbi Vijeća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Nikoliću je odredjen ekstradicijski pritvor, navodi se u saopćenju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.