Izvor: B92, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičen za napad

Priština -- Kosovska policijska služba potvrdila hapšenje osumnjičenog za napad na Vukosavu Ivanović u centru Prištine. Ivanovićeva: navikla sam.

"Napad se dogodio u barakama gde žive i Albanci i Srbi. Osamnaestogodišnjak je s drugima imao problema oko ulaza u te barake. On je napao staricu rođenu 1933. i slomio joj nos. Ona je odvedena u bolnicu, a policija je uhapsila osumnjičenog", rekao je portparol KPS-a Veton Eljšani.

Upitan da li je napad etnički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motivisan, Eljšani je rekao da je reč o problemima koje stanovnici baraka imaju kao susedi. "Oni žive u veoma teškim ekonomskim uslovima i imaju zajedničke probleme, kao što su problemi s vodom, zajedničkim ulazima", rekao je on.

V. Ivanović: Samo da me više ne biju

Građanka Prištine Vukosava Ivanović (75), koja je prebijena i slomljen joj je nos, izjavila je da je i ranije bila izložena pretnjama i napadima komšija koji na nju vrše pritisak kako bi napustila sobu u kojoj živi u takozvanim radničkim barakama u centru Prištine.

"Dva napada sam prijavila u februaru, a vrlo često komšije Albanci vrše nuždu ispred mojih ulaznih vrata, pljuju me i imitiraju krave kada prolazim zajedničkim dvorištem. Ne mora niko da me voli, samo da me više ne biju", rekla je Vukosava Ivanović novinarima, koji su je posetili u njenoj sobi.

Vukosava Ivanović je rekla kako ju je juče napao komšija koji joj nije dozvolio da uđe u sobu.

"Kada sam ga upitala da li on hoće da uđe u moju sobu ili ja, on me udario i ničega se više ne sećam", rekla je Vukosava Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.