Tužioci ignorišu Ustavni sud

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioci ignorišu Ustavni sud

Predstavnici Visokog saveta sudstva (VSS) nisu se pojavili ni na jednom od šest zakazanih ročišta koje je Ustavni sud Srbije, od 14. marta do 25. aprila, održao po žalbama neizabranih sudija. Nešto bolje, pokazali su se predstavnici Državnog veća tužilaca (DVT) koji su se, u istom periodu, pojavili na devet od 27 održanih ročišta.

– Ustavni sud je planovima za prva dva tromesečja ove godine kao prioritet predvideo rešavanje predmeta formiranih po žalbama neizabranih sudija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na odluke VSS i DVT. S obzirom na to Ustavni sud je održao rasprave u svim predmetima u kojima su se odazvali podnosioci žalbe, u odsustvu uredno pozvanih predstavnika VSS i DVT, budući da njihovi predstavnici nisu opravdali svoj izostanak – rečeno je za „Politiku” u Ustavnom sudu Srbije.

Dok u Državnom veću tužilaca objašnjavaju da neprisustvo raspravama Ustavnog suda ne znači nepoštovanje neizabranih nosilaca tužilačke funkcije, u VSS-u nisu želeli da komentarišu navode Ustavnog suda.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 28. aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

M. Derikonjić

objavljeno: 28.04.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.