Izvor: B92, 02.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča navijača Zvezde i policije

Beograd -- Na stadionu Crvene Zvezde u poluvremenu fudbalske utakmice došlo do sukoba navijača i policije, jedan pripadnik MUP-a povređen.

Utakmicu Crvena Zvezda - Hajduk Kula je obeležio sukob navijača Crvene zvezde i pripadnika Žandarmerije na severnoj tribini "Marakane", tokom pauze u poluvremenu. Incident je počeo sukobom grupe navijača i jednog policajca u civilu. Situacija je izmakla kontroli kada je policajac izvadio pištolj i ispalio dva hica u vazduh.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Policajac je pogođen iz neposredne blizine sa nekoliko baklji, ali je ubrzo iznet sa tribine, nakon što su pripadnici Žandarmerije intervenisali, napravivši živi zid izmešu povređenog policajca i navijača.

Kako saznaje B92, policajcu su nanete teške telesne povrede i on je hitno prebačen na VMA. Agencija Beta javlja da su uhapšena trojica Zvezdinih navijača koji su učestvovali u sukobima.

"Navijači su prepoznali pripadnika žandarmerije u civilu na zadatku na tribinama i krenula prema njemu sa polomljenim stolicama i upaljenom bakljom. Došlo je do napada i on je tom prilikom zadobio teže telesne povrede. Trenutno je na VMA gde mu se ukazuje pomoć", rekao je komandir žandarmerije Borivoje Tošić.

Prema njegovim rečima, pripadnici žandarmerije sprečili su teže posledice ulaskom na severnu tribinu stadiona. "Odbili su napad i tom prilikom su priveli nekoliko huligana", rekao je Tošić.

Opširnije na Sportu B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.