Trogodišnjaka prebio na smrt

Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trogodišnjaka prebio na smrt

ŠABAC - Trogodišnji Dalibor Jevremović, dečak romske nacionalnosti, najverovatnije je stradao od ruke očuha Milana Jovanovića (30), koji se tereti za ubistvo, i majke Vesne Jevremović (30), koja mu je pomagala. Policija im je oboma odredila zadržavanje, a juče su saslušani kod istražnog sudije Gordane Cmiljanović.

Krv u ušima

Mali Dalibor zadobio je smrtonosne povrede po glavi od kojih je preminuo pre nego što je dospeo u bolnicu. Prema rečima doktorke Vere Terzić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koja je bila dežurni lekar u hitnoj pomoći, dete je bilo već mrtvo kada je majka pozvala Hitnu pomoć.

- U petak ujutro, primili smo poziv da je detetu navodno pozlilo. Kada je ekipa stigla na lice mesta, dečak je ležao na krevetu, smrt je nastupila pre našeg dolaska. Tu je bio očuh, koji je davao nesuvisle odgovore na naša pitanja. Dete je imalo hematome ispod oba oka, što je ukazivalo da je došlo do povrede baze lobanje. Navodno, dete je palo s kreveta jer je imalo epileptični napad. Ni majka ni očuh nisu znali da kažu koje lekove pije, jer ih godinu dana nije koristio. Takođe, imao je i tragove krvi u ušima. Pokušali smo da ga reanimiramo skoro 40 minuta, ali mu nije bilo spasa. Odmah sam posumnjala u njihovu priču jer je bilo jasno da je dete za života zadobilo povrede glave. Odmah sam pozvala mrtvozornika i o svemu obavestila policiju - kaže nam dr Vera Terzić, specijalista urgentne medicine. Po nalogu istražnog sudije, obavljena je obdukcija.

PROSJAČILI

Baka Milana Jovanovića Anđelka Alimpić ne zna ni gde joj je drugi sin ni njegovo dvoje dece, niti ćerka, koji su svi zajedno živeli u kućerku bez struje.

- Ništa ne znam, nema nikoga, ne znam gde su - rekla nam je Anđelka. Inače, i Milan i Bora se bave prosjačenjem na šabačkim ulicama, a na to su primoravali i decu.

Zlostavljali dete

Vesna Jevremović je majka i sedmogodišnjeg dečaka, koje joj je oduzeto zbog zlostavljanja. Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad u Šapcu Branke Davidović, reč je o osobi sklonoj skitnji, koja je imala više vanbračnih zajednica.

- Još 2006. godine u šabački Medicinski centar došlo je na lečenje dete Vesne Jevremović, rođeno 2001. godine. Kada su nas obavestili o ovom slučaju, odmah smo angažovali naš mobilni tim. Dete je imalo povrede na šakama. Na dlanovima su mu paljene cigarete, zatim opekotine nastale stavljanjem dlanova na vrelu peglu i plotnu. Dečak je rekao da mu je to uradio očuh i još neki ljudi. Mi smo slučaj prijavili policiji i Centru za Socijalni rad u Vladimircima, jer je majka bila prijavljena na toj teritoriji, u selu Vlasanici. Centar je oduzeo dete majci i smestio ga kod prabake, koja je preuzela brigu o njemu - objašnjava Branka Davidović.

Komšije gde je Vesna živela sa Daliborom nisu hteli da komentarišu mnogo ovaj slučaj. Kažu da je u kući po nekad bilo i po desetoro dece i da se nije znalo ni ko živi tu, ni kada odlazi. Uglavnom nisu pravili probleme, ali navodno nikada nisu ni čuli da deca zapomažu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.