Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri radnika povređena u Azotari

Pančevo -- Tri radnika beogradskog preduzeća Termoelektro povređena su u ponedeljak tokom remonta u pančevačkoj Azotari.

Novak Uskoković iz Banatskog Brestovca i Arif Arifović iz Loznice zadržani su na Odeljenju plastične hirurgije pančevačke bolnice, a Vladan Kovačević je pušten kući posle ukazane pomoći.

Načelnik Plastične hirurgije Bojan Milošević kaže da će uskoro biti poznato koliko su povrede opasne. "Uskoković ima opekotine lica i obe ruke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Arifović opekotine lica i njih dvojica su zadržana na lečenju", kaže on.

"Gas se zapalio..."

Portparol Opštinskog suda u Pančevu Vesna Vuković izjavila je da je istraga utvrdila da je požar izbio kada se zapalio gas, prilikom ulaska radnika u deo pogona Amonijak III. "Radnici Termoelektra iz Beograda angožovani su da otvore poklopac za ulazak u posudu radi inspekcije. Poklopac se nalazi na 41,5 metara od tla i prilikom otvaranja posude došlo je do paljenja gasa iz posude", kaže ona

Zamenik generalnog direktora Azotare Dejan Čukalović kaže za Betu da je najverovatnije došlo do prodora vodonika u taj deo pogona, i da se on, kada su radnici otvorili poklopac, u dodiru s vazduhom, zapalio. Čukalović je rekao i da prilikom incidenta nije došlo do emitovanja štetnih materija u vazduh pošto pogon Amonijaka ne radi zbog remonta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.