Tragedija kraj Prislonice

Izvor: Politika, 23.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija kraj Prislonice

U sudaru poginuo vozač „pasata”, dok su povređeni vozač autobusa „Kolašin prevoza” i jedna putnica

Prislonica – Zvonko Gemaljević (50) iz Čačka poginuo je juče u 12.40 u Prislonici, putujući „pasatom” (ČA 854 – 78) iz pravca Gornjeg Milanovca ka Preljini. Na jednoj nizbrdici putnički automobil prešao je na levu stranu druma, direktno se sudario sa autobusom „Kolašin prevoza” iz Kosovske Mitrovice (KM 524 – 58), >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i od siline udarca „pasat” se prevrnuo na krov, dok je autobus sleteo niz obalu, u livadu. Vozač putničkih kola poginuo je na mestu, dok je vozač autobusa, Milan Jovanović (40) iz Zubinog Potoka, prevezen u milanovačku bolnicu, zbog lakše povrede noge. Povređena je, takođe lakše, i jedna mlađa putnica u autobusu, koja je zadobila ozledu u predelu oka.

Autobus na liniji Kosovska Mitrovica – Novi Sad krenuo je sa polazne stanice u devet časova i suvozač, Milan Vučković (39) iz Zubinog Potoka, kaže da je u vozilu, u trenutku nesreće, bilo desetak putnika.

– Videli smo da je „pasat”, dolazeći nam u susret, prešao na našu stranu, pokušavajući da pretekne jedno komunalno vozilo i jedan džip. Jovanović je video da će doći do sudara i počeo autobusom da beži u desno, ali se nesreća nije mogla izbeći – rekao nam je Vučković.

Na mesto udesa odmah su izašli istražni sudija i policijski tehničari, a u toku višečasovnog prekida saobraćaja na ovoj deonici magistrale vozila su usmeravana obilaznim drumom. Dragoslav Krdžić, načelnik saobraćajne policije u Čačku, saopštio nam je da je ovo bila 27. žrtva saobraćaja u ovoj godini na putevima Moravičkog okruga, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu. Lane u ovo doba broj stradalih bio je za jedan manji.

B. L. – G. O.

[objavljeno: 24/10/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

SMRT NA MAGISTRALI!

Izvor: Press, 24.Okt.2008, 04:37

U direktnom sudaru „pasata" i autobusa „Kolašin prevoza" u mestu Brđane poginuo Zvonko Gemaljević, dok su Milan Jovanović i jedna putnica iz autobusa povređeni. .Zvonko Gemaljević (51) poginuo je juče u stravičnom sudaru koji se dogodio na Ibarskoj magistrali u mestu Brđani kod Čačka! Do...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.