TUŽILAŠTVO PRIKUPILO ČVRSTE DOKAZE PROTIV DUDAKOVIĆA

Izvor: Kurir, 11.Nov.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILAŠTVO PRIKUPILO ČVRSTE DOKAZE PROTIV DUDAKOVIĆA

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH prikupilo je dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića za ratne zločine počinjene na području Krajine od 1992. do 1995. godine, saznaje "Glas Srpske" iz izvora bliskih istrazi, objavili su bosanski mediji.

Istraga protiv Dudakovića i njegovih saradnika pokrenuta je još 2007. godine, a na spisku osumnjičenih nalazi se 21 ime. Mediji navode da će optužnica protiv generala biti uskoro podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iako 90 posto zaposlenih u tužilaštvu se tome protivi, iako ga štite strani moćnici, kao i da se u Federaciji spremaju protesti.

Uprkos svim prerpekama tužilaštvo je prikupilo veliku količinu čvrstih dokaza protiv Dudakovića, a izvor Glasa Srpske navodi, da dokazi sa kojima raspolaže Tužilaštvo BiH toliko jaki da bi na poštenom suđenju Dudaković dobio doživotnu robiju.

Do posljednjih dokaza protiv Dudakovića Tužilaštvo BiH je došlo ove nedelje, kada su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli bivšu kasarnu "Orljani" u Bihaću.

Pažnja! Video uznemirujućeg sadržaja!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.