Šumski požar kod Prijepolja

Izvor: B92, 06.Maj.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumski požar kod Prijepolja

Prijepolje -- U neposrednoj blizini klisure reke Mileševke u blizini sela Milošev Do, već treći dan gori požar koji je zahvatio borovu i bukovu šumu.

Vatrogasci i radnici Šumske sekcije iz Prijepolja treći dan gase požar koji je izbio na granici specijalnog rezervata prirode "Klisura reke Mileševke".

"Teren je izrazito nepristupačan a požar se, uprkos našim naporima, širi prema stenama klisure. Ukoliko ne uspemo da lokalizujemo požar i on se proširi ka kanjonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedino ga kiša može ugasiti", rekao je danas agenciji Beta šumar Šumske sekcije iz Prijepolja Munir Malagić.

Požar nije zahvatio veliku površinu šume, ali vatrogasci vodu nose na leđima, u takozvanim brentačama pa to usporava efekte njegovog gašenja.

I prošle godine, gotovo u isto vreme i na istom mestu, požar je danima zadavao nevolje vatrogascima i šumarima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar kod Prijepolja

Izvor: Mondo, 06.Maj.2012

U neposrednoj blizini klisure reke Mileševke u blizini sela Milošev Do, vatrogasci i radnici Šumske sekcije iz Prijepolja treći dan gase vatru koja je zahvatila borovu i bukovu šumu.

Nastavak na Mondo...

Ugašen požar kod Prijepolja

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2012

Požar koji je pre dva dana zahvatio nisko rastinje na liticama reke Mileševke kod Prijepolja ugašen je danas, kazao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.