Izvor: B92, 07.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stečajna": Uhapšena osumnjičena

Skoplje -- Svetlana Pantić Brašnjović (55) juče uhapšena na makedonsko-grčkoj granici, određen ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Kako je potvrdio portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski, supruga pokojnog biznismena Mike Brašnjovića je, po međunarodnoj Inetrpolovoj poternici, uhapšena juče na graničnom prelazu Bogorodica u momentu kada je iz Grčke htela da uđe u Makedoniju.

Za Svetlanom Brašnjović, koje je jedna od osumnjičenih u aferi "stečajna mafija", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 24.avgusta 2006. bila je raspisana poternica Interpola. Sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja i proneveru oko 50 miliona evra.

Ona je nakon saslušanja prebačena u ekstradicioni pritvor u Skoplju, a Ministarstvo unustrašnjih poslova Srbije je poslalo telegram makedonskom MUP-u u kojem potvrđuje da se Svetlana Pantić Brašnjović sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.

Kotevski je kazao da je ona u momentu hapšenja imala državljanstvo Srbije i Kipra.

Brašnjovićeva je iz Srbije pobegla u aprilu prošle godine kada su počela akcija hapšenja osumnjičenih u takozvanoj aferi "stečajna mafija" tokom koje je uhapšen i njen suprug Mika Brašnjović, vlasnik "Ekoprodukta".

Mika Brašnjović obesio se 1. jula prošle godine u Centralnom zatvoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.