Izvor: B92, 06.Maj.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će tražiti ekstradiciju

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da će Beograd zatražiti ekstradiciju osmoro srpskih državljana koji su uhapšeni u Brazilu zbog krijumčarenja droge.

Ona je najavila i da će ekstradicija uhapšenih u Srbiju biti zatražena po okončanju postupka u Brazilu.

Policija Brazila uhapsila 16 ljudi, među kojima je osmoro srpskih državljana, zbog pripadnosti međunarodnoj organizaciji krijumčara droge i zaplenila oko 620 kilograma kokaina.

Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goran Nešić široj javnosti u Srbiji nije poznat, što se ne može reći za pravosudne organe koji znaju dosta o njemu: Nešić je u Srbiji zbog trgovine narkoticima osuđen na 8 godina zatvora, što su potvrdili u MUP i BIA.

Nezvanično, Nešić, koji se smatra glavnim snabdevačem velikih kriminalnih grupa kokainom, dovodi se u vezu sa odbeglim krijumčarom kokaina Darkom Šarićem.

U akciji brazilske policije uhapšen je i Dejan Stojanović Keka, koga policija Srbije traži već godinama.

Prema podacima iz "Bele knjige" MUP-a o organizovanom kriminalu, Kekina grupa se sumnjiči da je vršila ubistva, pokušaje ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilje, krađe automobila, trgovala narkoticima.

Vlada Srbije tražila izručenje

Policija u Brazilu saopštila je da je Vlada Srbije zatražila izručenje muškarca koji je, kako se pretpostavlja, vođa ove grupe, navodi AP, dodajući da identitet te osobe nije otkriven.

Ovom operacijom, koja je sprovedena od nedelje do četvrtka u šest federalnih brazilskih država, zaključena je dvogodišnja istraga koje je dovela do hapšenja 35 osoba, zaplene 620 kilograma kokaina i 1,2 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.