Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Albijanić: Nađen trag baruta

Niš -- Veštačenjem u vezi s pogibijom Nikole Albijanića u Nišu utvrđeno je da je jedan policajac imao jednu barutnu česticu na ruci.

Reč je o rezultatima uzimanja parafinske rukavice sa ruku šestorice policajaca uključenih u slučaj. Međutim, veštaci se nisu izjašnjavali o tome šta ta činjenica konkretno znači. Tragovi baruta takođe su pronađeni na torbici nađenoj pored tela pokojnog Albijanića.

Prema saopštenju policije, u toj torbici nalazio se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neregistrovan pištolj. Veštaci navode da je projektil koji je usmrtio Nikolu Albijanića ispaljen iz relativne blizine, ali bez podataka o kojoj se tačno blizini radi.

Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Saša Bošković narediće balističko i DNK veštačenje u daljem toku postupka.

Albijanić je poginuo 29. jula u Nišu pod nerazjašnjenim okolnostima tokom intervencije policije, koja je ranije saopštila da policajci te noći nisu upotrebljavali vatreno oružje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.