Šare bio aktivan u pet zemalja

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šare bio "aktivan" u pet zemalja

PODGORICA - Darko Šarić, osumnjičen da je organizovao šverc kokaina iz Latinske Amerike, Crnu Goru je napustio ilegalno, avionom, 21. januara, na dan kada je za njim raspisana međunarodna poternica, tvrde podgoričke "Vijesti", pozivajući se na sagovornika iz vrha Uprave policije Crne Gore.

Šarić je tajno sa podgoričkog aerodroma, uz pomoć moćnih ljudi iz državnog vrha, privatnim avionom jedne avio-kompanije, čiji vlasnik je njegov prijatelj, odleteo u Ženevu, piše list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
"Imamo saznanja da je Šarić istog dana kada je u bazu Interpola ubačena poternica napustio Crnu Goru, jer mu je verovatno neko iz srpske policije dao taj podatak", navodi sagovornik podgoričkog dnevnog lista iz vrha Uprave policije.

Švajcarska federalna policija odbila je da komentariše navode da se Šarić krije na teritoriji te države.

"Standardna praksa je da se informacije takve vrste ne dele sa medijima, jer se radi o istrazi koja traje. Biće zanimljivih detalja kada se sve završi", rekao je portparol Švajcarske policije Stefan Kunferman listu "Dan".

Interpolu Srbije oko 15 zemalja dostavilo dokumenta o Darku Šariću. Stigla dokumenta iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Slovačke, Češke i Švajcarske, rekao šef kancelarije Interpola Srbije Miloš Oparnica, prenose agencije.

"Reč je o periodu pre nego što je Srbija za njim raspisala međunarodnu poternicu, a podatke smo dobili odmah posle njenog raspisivanja", rekao je Oparnica i dodao da zbog poverljivosti ne može više da govori o tim podacima.

"Što se Darka Šarića tiče, da postoji neka kredibilna informacija, konkretno, da je negde lociran, on bi već bio uhapšen", kaže Oparnica.

"Darko Šarić bio je 'aktivan' u više od pet država i to je sve što mogu da kažem, a da ne ugrozim dalju istragu", rekao je šef kancelarije Interpola za Srbiju.

Na pitanje da li ima informacije o tome da su Crnogorski mediji objavili da je Šarić pobegao u Švajcarsku, Oparnica kaže da Švajcarska nije članica EU, ali "deli" njihova pravila i da "Srbija ima dobru saradnju sa Švajcarskom, a u prilog tome govori i činjenica da Srbiji svake godine iz te zemlje izruče između šest i deset lica".

"Neozbiljno bi bilo da ja proveravam navode medija gde se Šarić krije, jer Interpol to može da proveri samo na osnovu zahteva nadležnog organa, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva", rekao je Oparnica.

"Ljubopitljivost u određenim stvarima može da ugrozi naše aktivnosti, a da vi kriminalcima na taj način dajete informacije", rekao je šef Kancelarije Interpola za Srbiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.