SUĐENJE ARTEMIJU Protest u mantijama ispred palate pravde

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE ARTEMIJU Protest u mantijama ispred palate pravde

Pripremno ročište na suđenju bivšem episkopu raško-prizrenskom Artemiju Radosavljeviću odloženo je juče u beogradskom Višem sudu zbog promene postupajućeg sudije za 30. mart.

U Palatu pravde juče je došao veliki broj lica u mantijama koji su želeli da pruže podršku bivšem episkopu Artemiju.

Pored Artemija na optužnici su i raščinjeni arhimandrit SPC Simeon Vilovski, kao i direktor Eparhijskog centra „Rade Neimar“ Predrag Subotički. Oni su optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su zloupotrebili položaj odgovornih lica u vezi sa raspolaganjem novca za obnovu srpskih svetinja na Kosmetu od 2004. do 2009. godine. Optužnica je podignuta nakon nalaza komisije veštaka koji su procenili da je vrednost tih radova oko 1,02 milion evra, dok je Eparhija raško-prizrenska firmi „Rade Neimar“ za njih isplatila oko 2,06 miliona evra. Optuženi su u istrazi negirali krivicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.