Rezervna guma ispunjena sedativima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervna guma ispunjena sedativima

Carinici su u saradnji sa policijom, na prelazu Kaluđerovo sprečili krijumčarenje preko 22.000 tableta sedativa "ksalol".

Prekršaj je otkriven 28. septembra kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao automobil „seat ibica“ rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 43-godišnji rumunski državljanin, saopštila je Uprava carina.

On je prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi. Nakon detaljne kontrole >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << automobila, koja je ipak usledila, delovalo je da je zaista tako.

Međutim, kada je rezervni točak pregledan aparatom za merenje gustine materijala, tzv. "busterom", na osnovu dobijenih parametara javila se sumnja da je njegova unutrašnjost umesto vazduhom ispunjena nečim drugim.

Pokazalo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je guma demontirana, u njoj je pronađeno 1.500 blistera sa po 15 tableta leka za smirenje "ksalol"

Samo od početka ove godine carinici su sprečili krijumčarnje gotovo pola miliona različitih tableta, među kojima je prednjače lekovi za ublažavanje bolova, sedativi i sredstva za potenciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rezervna guma puna "ksalola", nađeno više od 22.000 tableta FOTO

Izvor: B92, 30.Sep.2019

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Kaluđerovo sprečili krijumčarenje više od 22.000 tableta sedativa "ksalol"...Prekršaj je otkriven 28. septembra kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao automobil "seat ibica" rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji sam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.