Ratko Mladić prebačen iz  bolnice u ćeliju

Izvor: S media, 05.Jun.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Mladić prebačen iz bolnice u ćeliju

Advokat Ratka Mladića Miloš Šaljić izjavio da je general prebačen iz pritvorske bolnice u ćeliju, ali daje njegovo stanje i dalje nepromenjeno.

Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić, izjavio je Srni da je nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske, Ratko Mladić prebačen iz pritvorske bolnice u Hagu u ćeliju i da je njegovo zdravstveno stanje i dalje nepromenjeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je najavio da će porodica Mladić u toku sledeće sedmice posetiti generala u Haškom tribunalu, i da je u toku procedura izdavanja ličnih dokumenata.

Što se tiče tima Mladićeve odbrane, Šaljić je rekao da za sada ne može da govori o imenima, ali da su u toku razgovori o tome. On je potvrdio da je Srbija uplatila zaostale penzije Ratku Mladiću, kojem je poslednja penzija isplaćena decembra 2005. godine.

Mladića gledali i u Srebrenici

Lekar: Ratko Mladić sposoban za sudjenje

Hoking: Mladić izuzetno kooperativan po dolasku u pritvor

"Problem je bio da porodica dobije ovlašćenje, što smo mi završili dok je Ratko Mladić bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu. Sada su penzije isplaćene", naglasio je Šaljić.

Što se tiče 14.000 evra, zaplenjenih prilikom jednog od pretresa porodične kuće na Banovom brdu, advokat Šaljić kaže da imaju obećanje Tužilaštva za ratne zločine Srbije da će taj novac biti vraćen.

"Oduzeli su ga protivzakonito i zbog toga tužimo Srbiju, ali to nije dovoljno i sada tražimo kamate i troškove sudskog postupka, jer je potraživanje novca vršeno u sudskom procesu", objasnio je Šaljić.

(Srna)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.