Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen pastir u Babinom mostu

Ranjen pastir u Babinom mostu

PRIŠTINA Prekjuče ujutru albanski ekstremisti su iz auto- matskog oružja napali grupu Srba dok su čuvali stoku u Babinom Mostu kod Obilića. Teško je ranjen Zoran Danić (67), koji je pogođen u predelu stomaka, ali se nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici u Kosovskoj Mitrovici uspešno oporavlja. Napad su, kako su potvrdili očevici, izvršila trojica Albanaca iz sela Breznik.

Preksinoć su se u Orahovcu dogodila dva teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napada. U prvom, oko 22.30, ispaljeno je više desetina metaka iz automatskog oružja na kuću Ivana Simića. Žrtava i povređenih, kako su preneli radio-amateri, nije bilo, mada se u trenutku napada u spavaćoj sobi pored bračnog para Simić nalazilo i troje njihove maloletne dece. UN policija je evakuisala majku s decom.

Drugi napad dogodio se juče ujutru oko 4 sata na drugom kraju srpskog dela Orahovca. Zapaljena je kuća Vekoslava Jankovića koja se nalazi, kako ističu radio-amateri, u zaleđini punkta Kfora pored kojeg su kriminalci morali da prođu iz albanskog dela kako bi stigli do kuće Jankovića.

Zbog najnovijih napada, po zahtevu Srba u Orahovcu, juče je održan sastanak Komiteta za bezbednost na kojem je srpska strana insistirala na hitnom povećanju broja vojnika i patrola Kfora, jer 'postojeći broj nemačkih vojnika nije dovoljan da bi se očuvao mir'.

Isti izvor je preneo da je u jutarnjim satima odjeknula jaka eksplozija u albanskom delu grada, ali bližih informacija nema. Pretpostavlja se da se radi o nastavku sukoba grupa Albanaca oko raspodele srpskih kuća i stanova u južnom delu Orahovca. N. ZEJAK

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.