Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: Blic, Tanjug, 27.Nov.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

Okružni sud u Beogradu produžio je danas pritvor za još mesec dana vlasniku više beogradskih listova Radisavu Rodiću, zbog opasnosti da bi sa slobode mogao uticati na svedoke koji još nisu saslušani u istrazi.

Portparolka suda Ivana Ramić precizirala je, u izjavi Tanjugu, da je Rodiću, koji je uhapšen 27. okrobra, pritvor produžilo vanpretresno krivično veće Okružnog suda.

U okviru istrage koja je nedavno pokrenuta protiv Rodića, Vekomira Joksimovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Snežane Jerinić zbog sumnje da su, zloupotrebom službenog položaja i koristeći lažnu dokumentaciju, podigli kredit od Komercijalne banke 22 miliona dinara i nusu ga vratili, još nisu saslušani svi predloženi svedoci.

Istraga protiv Jerinićeve i Joksimovića pokrenuta je 24. novembra posle njihovog saslušanja pred istražnim sudijom.

U okviru istrage koju sud vodi protiv Rodića i bivšeg glavnog i odgovornog urednika "Glasa javnosti" Slavoljuba Kačarevića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saslušani su svi svedoci.

Kačareviću je ukinut pritvor, u kome je proveo 13 dana, i on je pušten da se brani sa slobode.

Protiv Rodića i Kačarevića pokrenuta je istraga zbog sumnje da su, u svojstvu vlasnika, odnosno direktora preduzeća "Manami", tokom 2001. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist i oštetili Komercijalnu banku za pola miliona evra.

Ramićeva je naglasila da su, po nalogu istražnog sudije, nad Rodićem izvršeni svi neophodni pregledi u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, kao i da je tokom prošle sedmice imao hirurški zahvet na Vojno-medicinskoj akademiji, gde mu je ugradjen stent.

Posle neophodnog oporavka, Rodić je vraćen u Centralni zatvor u Beogradu.

Rodića čeka i saslušanje kod istražnog sudije Prvog opštinskog suda u Beogradu po zahtevu tužilaštva da se protiv njega pokrene istraga zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor Radisavu Rodiću

Izvor: B92, 27.Nov.2009

Štutgart -- Okružni sud u Beogradu produžio je pritvor vlasniku "Kurira" Radisavu Rodiću, zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke koji još nisu saslušani... Rodiću je pritvor produžen za još mesec dana. Portparolka suda Ivana Ramić precizirala je da je Rodiću, koji je uhapšen 27. oktobra,...

Nastavak na B92...

Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: Mondo, 27.Nov.2009

Krivično vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu produžilo je pritvor za još mesec dana vlasniku listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću osumnjičenom za zloupotrebe položaja

Nastavak na Mondo...

Rodiću produžen pritvor

Izvor: RTS, 27.Nov.2009

Produžen pritvor za još mesec dana Radisavu Rodiću, vlasniku više beogradskih listova, zbog opasnosti da bi sa slobode mogao uticati na svedoke koji još nisu saslušani u istrazi koja je nedavno pokrenuta protiv Rodića. ..Okružni sud u Beogradu produžio je pritvor za još mesec dana vlasniku...

Nastavak na RTS...

Radisavu Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: TV Avala, 27.Nov.2009

Krivično vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu produžilo je pritvor za još mesec dana vlasniku listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću osumnjičenom za zloupotrebe položaja, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Nastavak na TV Avala...

Rodiću produžen pritvor

Izvor: Politika, 27.Nov.2009

Okružni sud u Beogradu produžio je juče pritvor za još mesec dana Radisavu Rodiću, vlasniku više beogradskih listova, zbog opasnosti da bi sa slobode mogao uticati na svedoke koji jošnisu saslušaniu istrazi. Odluku o produženju pritvora Rodiću, donelo je Vanpretresno veće ovog suda...U okviru...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.