RTS bio pod opsadom policije

Izvor: Glas javnosti, 11.Okt.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS bio pod opsadom policije

BEOGRAD - Nepoznati muški glas preko telefona dojavio je juče oko 13 sati na operativni centar Radio-televizije Srbije da je u okolini zgrade postavljena bomba, koja će uskoro eksplodirati.

Obezbeđenje RTS po prijemu poziva, za koji se kasnije ispostavilo da je bio lažan, odmah je pozvalo policiju, koja se sa dva patrolna vozila pojavila pet minuta posle lažne dojave. Policija je zajedno obezbeđenjem počela da prazni parking kako bi kontradiverziona ekipa mogla da pregleda teren.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Oko 200 dečaka i devojčica koji su u okviru manifestacije „Dečja nedelja“ nalazili u zgradi Dečjeg kulturnog centra, gde se održavaju radionice, bilo je blokirano u zgradi punih 45 minuta, a umesto da budu sklonjeni, većina se nalazila pored velikih izloga i posmatrala šta se dešava. Roditeljima koji su došli po decu nije bio dozvoljen prolaz do okončanja kompletnog pregleda okoline televizije, što je kod pojedinaca izazvalo nezadovoljstvo.

„NEMA NIšTA, LUDACI“

Posle pola sata od dojave iz zgrade je izašao i generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić, koji je mirno seo u svoj automobil i na izlasku sa parkinga izašao iz vozila i okpuljenim novinarima rekao: „Nema ništa, ludaci“, posle čega se vratio u službeni „audi“ i otišao.

- Krenula sam po ćerku, kada su me dva policajca zaustavila i rekla da ne mogu da prođem. Rekla sam im da mi je dete unutra i želim do njega, ali mi je policajac mirno rekao da mi je dete na sigurnom i da mu se ništa neće dogoditi. Ko mi to garantuje? Vidite da deca stoje pored izloga i mirno gledaju dok oni sa psima obavljaju pregled. Ako se bilo šta dogodi mom detetu, svašta ću da napravim - izjavila je besno Zorica Milisavljević, jedna od majki.

Dok je policija pregledala okolinu televizije, novinari unutar zgrade nisu imali pojma da je bila dojava o podmetnutoj bombi.

Iako je dojava bila za okolinu zgrade, policija je iz bezbednosnih razloga pregledala i unutrašnjost zgrade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.