Izvor: B92, 04.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Džajiću

Beograd -- Bivšim funkcionerima fudbalskog kluba Crvena zvezda okružni sud u Beogradu produžio pritvor za još 30 dana.

Sud je odlučio da oni treba da ostanu u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke koji još nisu saslušani pred istražnim sudijom. Krivično vanraspravno veće suda donelo je rešenje o produženju pritvora Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, koji po toj odluci može trajati do 5. maja, saopšteno je iz suda.

Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za produženje pritvora juče su podneli i istražni sudija i tužilac, dok su njihovi advokati tražili da im se omogući odbrana sa slobode.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića je u toku istraga zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja u vezi sa trasferima fudbalera tog kluba.

Uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije Okružni sud je pokrenuo istragu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa transferom Gorana Drulića u španski klub Real Saragosa i protivpravno prisvojili 5,1 miliona dinara.

Protiv Džajića i Cvetkovića u sredu je proširena istraga zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Zorana Njeguša u madridski Atletiko i protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a sud je danas odbio žalbe njihovih branilaca na rešenje o proširenju.

Okružno tužilaštvo u utorak je zatražilo da se protiv Džajića i Marinkovića proširi istraga zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi sa transferom fudbalera Zvezde Nemanje Vidića u moskovski Spartak i protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Istražni sudija tek treba da odredi datum njihovog saslušanja po tom zahtevu tužilaštva, posle čega će odlučiti o proširenju istrage.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.