Policija: Mišić će biti uhapšen i predat sudu

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Mišić će biti uhapšen i predat sudu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da će osumnjičeni Uroš Mišić biti tretiran kao svaki građanin i lice za kojim se traga, što podrazumeva momentalno lišenje slobode i predaju nadležnom istražnom sudiji momentom pronalaska.

Reagujući na izjave Mišićevog branioca, advokata Borivoja Borovića, da će se sredinom naredne sedmice Mišić dobrovoljno javiti policiji i dati iskaz povodom nedavne tuče u klubu "Plastik", policija je navela da sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "indignacijom odbacuje navode advokata o dogovoru vremena saslušanja ili dobrovoljnog odlaska u policiju, koji bi trebalo da uslede sledeće nedelje".

"Ovo je advokat Borojević najavljivao i proše nedelje u javnosti, ali se to nije dogodilo. Policija i MUP postupaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije i nema govora ni o kakvim dogovorima i ugovaranju dobrovoljne predaje u vezi ovog slučaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija naglašava da ne postoji nikakva mogućnost pregovaranja i dogovora sa bilo kime o sprovođenju zakona, niti navodno postoji šef policije sa kojim advokat Borojević pregovara o dogovorenoj predaji i saslušanju.

Borović je ranije danas rekao Tanjugu da će sutra uveče doneti odluku da li će sa Mišićem otići u policiju u utorak ili u sredu.

Mišić je bivši osuđenik koji je početkom decembra amnestiran i pušten iz zatvora u kome je proveo pet godina.

Bio je dva puta prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

U nedavnom incidentu u beogradskom klubu "Plastik", navodno su se Mišić i njegovi drugovi potukli sa američkim marincima, koji rade kao obezbeđenje ambasade SAD u Beogradu.

Bio je pozvan na saslušanje u policiju prošlog ponedeljka u svojstvu građanina, ali se nije pojavio, jer je, kako su tvrdili njegovi advokati, bio zastrašen medijskom hajkom.

U međuvremenu, zbog skrivanja i neodazivanja pozivima, Mišićev status se promenuo u osumnjičenog, ali njegov branilac Borović nije danas želeo to da potvrdi, navodeći da to nije bitno, jer će se on sigurno odazvati policiji.

Povezane vesti: Uroša Mišića jure četiri policijska tima GSA: Uhapšeni napadači na Milićevića Pomahnitali napadač autom uleteo u prodavnicu, pa nožem ubadao prolaznike, dvoje mrtvih U pritvoru zbog pretnje upravniku sudske pisarnice Uhapšen učenik zbog planiranja napada u srednjoj školi u Oklahomi

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MUP: Mišić će biti lišen slobode!

Izvor: Akter, 03.Mar.2013

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će osumnjičeni Uroš Mišić biti tretiran kao svaki građanin i lice za kojim se traga, što podrazumeva momentalno lišenje slobode i predaju nadležnom istražnom sudiji momentom pronalaska

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.