Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac ubijen lovačkom puškom

Subotica -- Policajac Dušan Rađenović ubijen je u utorak rano ujutro ispred policijske stanice u selu Čantavir, opština Subotica.

Prema saopštenju subotičkog SUP-a u noći sa ponedeljka na utorak oko pola dva, ubijen je četrdesettrogodišnji policajac Duško Rađenović dok je obavljao redovnu dužnost u policijskoj stanici u Čantaviru, a za nepoznatim počiniocem se još uvek traga.

Nezvanično se saznaje da tragovi ukazuju da je policajac ubijen iz lovačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puške i da je istraga usmerena na selo Višnjevac. Uoči ubistva Rađenovićev kolega je po pozivu otišao na teren. Prema jednoj verziji uoči pucnja čula se svađa ispred policijske stanice, dok drugi izvor B92 tvrdi da je Duško Rađenović ubijen odmah pošto je otvorio ulazna vrata na koja je ubica kucao.

Na ubistvo policajca je reagovao gradonačelnik Subotice Geza Kučera, ističući da bi bilo dobro da se u javnost što pre izađe sa potpunim podacima o događaju, pošto može izazvati uznemirenost: "Zato sam i tražio od načelnika da što pre daju potpunu informaciju. Mislim da bez obzira ko je uradio, ovakva zlodela moramo najoštrije osuditi i vinovnike ovakvih događaja ovo društvo mora kazniti. Moramo da stanemo na noge i da budemo efikasni kako bi predupredili ovakve događaje. Očekujem takvu istragu koja će sve staviti na svoje mesto".

Za počiniocem se još uvek traga, a u Čantavir su, kao podrška, stigle i specijalne snage žandarmerije. Meštani Čantavira tvrde da ne vide motiv ubistva pošto je Rađenović bio pošten policajac, koji je dobro živeo sa Čantavircima. Bio je oženjen i imao je troje dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.