Pokrenut proces protiv Bojovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut proces protiv Bojovića

MADRID -

Sudija Nacionalnog suda Španije Fernando Andreu otvorio je proces protiv Luke Bojovića i još dvojice Srba zbog, kako je navedeno, posedovanja i čuvanja ratnog arsenala oružja.

Prema pisanju španskih medija, trojica uhapšenih trebalo bi da se danas pojave pred istražnim sudijom.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić, optuženi u Srbiji za ubistva i druga teška krivična dela, uhapšeni su 9. februara u Valensiji po poternici srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Interpola.

Sudija Andreu će, kako se navodi, uhapšene obavestiti da je protiv njih otvoren proces i pokrenuti postupak izručenja Srbiji.

Španski "El mundo" piše da je proces pokrenut zbog posedovanja oružja i municije koji su pronađeni u stanu na devetom spratu u ulici Nino Bravo u kome je nekoliko meseci živeo Bojović.

Policija je pronašla tri automatske puške, devet poluautomatskih pištolja, jedan mali pištolj, sačmaru, prigušivače, punjače, veliku količinu municije i više od pola miliona evra.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije, takođe, je potvrdilo da je u stanu gde je živeo Bojović pronađena veća količina oružja, prenosi AP.

Španski mediji navode da su uhapšeni bili članovi paravojne grupe "Arkanovi tigrovi", poznate po okrutnosti tokom ratova na Balkanu.

Bojović je, kako kažu, tražen zbog više ubistava u nekoliko zemalja, Milisavljević je povezan sa ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića, dok Petrića opisuje kao jednog od ubica kriminalnog klana.

Pored toga, istaknuto je da je Bojović šef mafijaškog zemunskog klana koji se povezuje sa više od 20 ubistava u Srbiji, Holandiji i Španiji i da ga traže pravosudni organi više zemalja i srpski Interpol.

Bojović i njegova porodica živeli su u gradovima Alikante i Las Palmas. Bojovićev pomoćnik, Milisavljević je putovao iz Las Palmasa u Madrid, a potom u Valensiju da bi se sastao sa šefom u jednom restoranu u centru Valensije i tom prilikom su uhapšeni.

Španska policija je akciju hapšenja izvela u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Srbije i još nekoliko zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.