Otkrivena MILIONSKA zloupotreba u EPS-u

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2020, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena MILIONSKA zloupotreba u EPS-u

Policija je uhapsila V.K.(39) iz Kraljeva, radnika Javnog preduzeća “EPS”, dok će protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu KRALjEVO – Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, policija je uhapsila V.K.(39) iz Kraljeva, radnika Javnog preduzeća “EPS”, dok će protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.Pročitajte još: Uhapšeno pet bivših radnika EPS zbog zloupotrebe službenog položaja Sumnja se, naime, da su V.K. kao referent u Tehničkom centru Kraljevo JP “EPS” i njegov pedesetjednogodišnji saučesnik, od novembra 2018. do septembra prošle godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništvo “EPS“. Oni su potom, kako se sumnja, na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica. Na ovaj način osumnjičeni su oštetili Javno preduzeće "EPS" Srbija za 3.362.304 dinara, za koji iznos su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.Ovo hapšenje realizovano je zahvaljujući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća "EPS" Srbija, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Lažne vesti i zloupotrebe "zamutile" vodu u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 09:53

Zrenjaninu voda i gradski vodovod mira ne daju. Zbog zloupotreba u utorak je G. T. (48), zameniku odgovornog lica i bivšem odgovornom licu u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija" određen pritvor. Istog dana Osnovni javni tužilac u ovom gradu protiv N. N. lica pokrenuo je krivični postupak zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.