Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučila da ubije bebe ako budu devojčice

Ljubina Dukanac (40) iz Osonica kod Ivanjice osuđena je pred Višim sudom u Užicu na 15 godina zatvora zbog ubistva tek rođene vanbračne kćeri. Ona je priznala čedomorstvo, objasnivši kako je bebama još pre rođenja presudila - budu li devojčice, usmrtiće ih.

Bio je ovo ponovljeni postupak protiv Ljubine Dukanac, s obzirom na to da je Apelacioni sud poništio presudu iz septembra 2011. kojom joj je izrečena zatvorska kazna od 20 godina.

Prvu bebu Ljubina je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << usmrtila krajem januara 2007. Pošto se porodila u svojoj kući i na svet donela devojčicu, bebu je zavila u čaršav i ostavila u dvorištu.

Početkom juna 2010. Dukančeva je ponovo rodila žensko dete. Novorođenče je posle porođaja okupala, a zatim ga ostavila na krevetu, prekrivši ga četvorstoruko previjenim čaršavom. Dete je plakalo i gušilo se pored majke, koja je sedela kraj kreveta čekajući da beba izdahne. Nakon četrdesetak minuta, devojčica je preminula.

Obrazlažući presudu kojom se Ljubina Dukanac oglašena krivom za dva dela teškog ubistva, predsednica Sudskog veća Verica Pantelić istakla je kako nije bilo dokaza da je ova žena dela počinila iz niskih pobuda niti da su prilikom porođaja kod nje postojali zdravstveni problem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.