Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obdukcija: Radnik se otrovao

Pančevo -- Radnik pančevačke "Petrohemije" koji je pronađen mrtav u pogonu Etilena, prema obdukcionom nalazu umro je od posledica trovanja.

"U nalazu obducenta dr Đordja Ciganovića stoji da je Zoran Stošić umro nasilnom smrću usled trovanja, za sada nepoznatim, hemijskim sredstvom unetim uglavnom, preko disajnih puteva i pluća. Do okončanja toksikoloških analiza ne može se precizno reći o kojoj je hemikaliji reč", navela je portparol Opštinskog suda u Pančevu Vesna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vuković. Podsetimo, Stošič je pronađen mrtav 22. juna.

Obdukcijom je utvrđeno i da je preminuli pre smrti bio potpuno zdrav bez ikakvih patoloških stanja kao i da nije bio pod uticajem alkohola.

Podsetimo, Zoran Stošić (1966), nađen je 22. juna u ranim jutarnjim satima bez svesti na vrhu jednog od rezervoara sa pirolitičkim benzinom gde je otišao u rutinsku kontrolu nivoa te tečnosti. Njegov kolega, Radislav Bošnjak koji ga je našao izjavio je tada medijima kako mu se činilo da je Stošić davao znake života, ali da nije mogao da ga izvuče, jer se osećao jak miris amonijaka, pa je morao da se vrati po pomoć i zaštitnu opremu. Rukovodstvo Petrohemije tada je tvrdilo da je Zoran Stošić u trenutku nesreće imao zaštitno odelo i opremu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.