Nemoguće vladu formirati do petka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemoguće vladu formirati do petka"

Potpredsednica vlade u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije moguće da nova vlada bude formirana do petka, 17. juna, kad u Srbiju dolazi kineski predsednik Si Đinping, kako je ranije najavljeno.

Mihajlović je za B92 rekla da je poseta kineske delegacije veoma važna za Srbiju i da je trenutno prioritet.

"Danonoćno radimo na ugovorima i pregovorima i mislim da je to najvažnije trenutno", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlada biti formirana u zakonskom roku, koji ističe početkom septembra, ističući da će naredna vlada morati da radi mnogo brže od prethodne.

Mihajlović je podvukla da će mandatar Aleksandar Vučić doneti odluku o tome ko će biti u vladi, dodajući da bi lično želela da završi posao koji je započela kao ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je rekla da je razgovarala sa mandatarom o tome i da će biti još razgovora na tu temu, posebno o programu naredne vlade.

"Više smo razgovarali o novim infrastrukturnim projektima i onome što nas čeka", rekla je Mihajlović.

Upitana da li u vladi ima mesta za SPS, budući da nije uvek pohvalno govorila o toj stranci, Mihajlović je rekla da ne menja svoj stav da ta stranka nije uvek bila vatrena u odbrani određenih teških odluka vlade, ali da je to njeno lično mišljenje i da ne mora da znači da je u pravu.

Dodala je i da smatra da postoje stvari koje je Ivica Dačić kao ministar spoljih poslova dobro uradio i istakla da će odluku o tome doneti Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVA VLADA POSLE 16. JUNA Zorana Mihajlović kaže da nije moguće da novu vladu dobijemo do petka

Izvor: Blic, 13.Jun.2016

Potpredsednica vlade u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije moguće da nova vlada bude formirana do petka, 17. juna, kad u Srbiju dolazi kineski predsednik Si Đinping, kako je ranije najavljeno...Mihajlović je za B92 rekla da je poseta kineske delegacije veoma važna za Srbiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.