Izvor: B92, 02.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenković: Legija tipovao otmice

Beograd -- Svedok saradnik Dejan Milenković rekao da je otmice tipovao Milorad Ulemek, a da je naređenje dao Dušan Spasojević.

Pola novca od otmica odlazilo je članovima klana, a pola Ulemeku. Milenković je u nastvaku svedočenja govorio o otmicama biznismena Milije Babovića i Vuka Bajruševića.

Milenković je potvrdio navode optužnice da su otmice Milije Babovića i Vuka bajruševića izvršili pripadnici Zmunskog klana i priznao da je i sam u njima učestvovao. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je, kaže, vozio kola pri otmici Babovića, a u izvršenju tog krivičnog dela učestvovali su i Miloš Simović i Dušan Krsmanović.

Prema Milenkovićevom svedočenju, Milošu Simoviću, je u bekstvu bio najviši u hijerehiji klana. Spasojević mu je poverevao da organizuje ubistva i otmica na terenu. Milija Babović je odveden na Salaš u Vojvodini, rekao je Milenković, odakle je pokušao da pobegne.

Kada su ga članovi klana uhvatili, Sretko Kalinić ga je prebio i mučio. Babović je svedočio pre oko godinu dana, bez prisustva javnosti, na svoj zahtev.

Milenković je ispričao da su pripadnici klana naveli Babovića da predloži Ulemeka da nosi novac za otkup, koji je iznosio oko 10 miliona evra, od čega je on, kako je rekao, dobio 200.000 dolara.

Govoreći o otmici Vuka Bajruševića, Milenković je rekao da je klan očekivao dosta novca jer su imali informaciju da njegova sestra Bojana Kovačević "radi sa fri šopovima".

Milenković je dodao da je prisustvovao razgovoru u Šilerovoj i da je Ulemek ispričao da ima informaciju da je Bojana snimila telefonski razgovor sa Spasojevićem i poslala policiji.

Prema rečima Milenkovića, za otmicu je dobijeno 1,5 miliona maraka, od čega je njemu pripalo 10.000.

Suđenje se nastavlja 10 aprila kada će i Milenković biti dostupan za naknadna pitanja ili suočavanje sa optuženima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.